Aktualność

2016-09-06 - Informacje Prasowe Nowy flagowy telewizor TCL Xclusive X1 wyróżniony prestiżową nagrodą „2016 IFA Product Technical Innovation Award”

Pobierz

TCL został uhonorowany przez International Data Group (IDG) oraz German Industry & Commerce Ltd. nagrodą „2016 IFA Product Technical Innovation Award”, zdobywając Gold Award Technologii Quantum Dot

Berlin, 7 września 2016 - TCL, wiodący producent elektroniki użytkowej w Chinach oraz jeden z największych na świecie producentów telewizorów, został po raz kolejny wyróżniony za przedstawione innowacje na targach IFA, tym razem za swój flagowy produkt: zakrzywiony QUHD 4K Xclusive X1 65”. Xclusive X1, proponujący nową jakość i nowy trend w dziedzinie telewizorów LCD Ultra-HD o wysokiej jasności, nasyconych kolorach oraz głębokim kontraście, został wyróżniony nagrodą Gold Award Technologii Quantum Dot, w wyniku selekcji trwającej 6 miesięcy.

Telewizor premium TCL Xclusive X1 posiada wiele imponujących, najnowszych technologii i będzie dostępny w Europie w ostatnim kwartale 2016 w cenie 3 990 euro.

Najnowsze technologie oraz luksusowy design w najcieńszym na świecie telewizorze LCD HDR local dimming
TCL Xclusive X1 jest najbardziej zaawansowanym produktem TCL o zakrzywionym ekranie oraz pierwszym produktem high-end firmy TCL. Jesteśmy bardzo dumni z wyróżniania tą prestiżową nagrodą, w uznaniu dla naszego zaangażowania w dziedzinie najnowszych technologii. Jest to jednocześnie wyróżnienie dla firmy za dostarczenia klientom rozrywki najwyższej jakości z wykorzystaniem najnowszych przełomowych innowacji. Xclusive X1 pokazuje nasze innowacyjne możliwości i najlepszą wydajność produktu; to również elegancja w skandynawskim stylu”, powiedział Alain Pakiry, Dyrektor Generalny Europe TCL Multimedia & TCL Communication.

QUHD TV Xclusive X165”, najcieńszy na świecie HDR local dimming LCD TV, kinowe wrażenia podczas oglądania, jak również design 360° All-in-One, który nie wykorzystuje żadnych śrub ani widocznych łączeń, przez co zachowuje elegancki wygląd.

Innowacje technologiczne oraz umocnienie pozycji w branży
Technologiczne innowacje to podstawowy element, który podnosi konkurencyjność firmy, a TCL posiada imponujący potencjał w zakresie produkcji i tworzenia nowej jakości dla produktów w sektorze telewizorów.

TCL Corporation posiada Instytut Badawczy Rozwoju Technologicznego, Centrum Technologii, jak również 23 centra Badań i Rozwoju (R&D), w których pracuje ponad 5,300 naukowców i ekspertów. Inwestycje Grupy w centra R&D są coraz większe z roku na rok. TCL znajduje się na trzecim miejscu w Chinach pod względem składanych aplikacji patentowych. TCL szczyci się również wykorzystywaniem najnowszych trendów w technologii i designie, aby zaoferować klientom wysokiej jakości produkty o stylowym wzornictwie i najlepszym doświadczeniu dla użytkownika.

W Chinach, TCL jest jedynym producentem telewizorów posiadającym kompletny łańcuch przemysłowy obejmujący „Panel-Moduł-Montaż", od momentu, od którego stał się głównym akcjonariuszem China Star Optoelectronics Technology (CSOT) w 2013. ". CSOT posiada obecnie dwie linie produkcyjne ekranów LCD Gen 8,5 i jedną linię Gen 6, które mogą produkować panele o rozmiarach 55", a planowana największa na świecie linia Gen 11, będzie wykorzystana do wykonywania nawet największych ekranów, co pozwoli firmie TCL stać się liderem na rynku wielkoekranowych telewizorów.

Kontakty prasowe: TCL Multimedia Europe

Open2Europe